Korallit

Pohditaan yhdessä mitä ne kauniit korallit ovat? Missä niitä voi nähdä? Onko korallit eläimiä?


Vähän taustaa...


Korallieläimiä on ollut merissä jo 500 miljoonaa vuotta sitten!

Värikkäät korallieläimet viihtyvät parhaiten trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla päiväntasaajan molemmin puolin. Niiden lisäksi on olemassa huonommin tunnettuja kylmänveden tai syvänmeren koralleja, jotka eivät koreile väriloistollaan, mutta toimivat myös perustana äärimmäisen rikkaille ja monimuotoisille ekosysteemeille. Syvänmeren korallilajeja on lähes yhtä paljon kuin meren pintakerrostenkin, mutta vain harvat niistä muodostavat tyypillisen muotoisia koralliriuttoja. Ne kasvavat hyvin hitaasti ja voivat elää tuhansia vuosia. https://www.korkeasaari.fi/elain/korallit 


https://mappa.fi/materiaalit/merien-kemia-ja-korallit-video/, tämä video sopii 5.-6.,lk oppilaille

Korallit

KORALLI-kuvistyö

  • Jokainen saa tyhjän A3 kokoisen paparein, johon saa luonnostella lyijykynällä erilaisia koralleja. Malleja kannattaa katsoa ensin puhelimen tai cromen avulla. 
  • Nyt herätetään korallit henkiin, eli käytetään rohkeasti eri värejä.
  • Ja lopuksi ihastellaan

MITEN KORALLEJA VOI AUTTAA?

  • 1) TAIDENÄYTTELY muistuttaa muitakin siitä, että korallit ovat tärkeitä. Näistä töistä saa vaikuttavaa taidetta, kun lisäätte mukaan tietoa ja viette niitä näkyville koulun seinille. 

  • 2) Korallien ETSIMISKILPAILU koulussa herättää myös huomiota. Piirtäkää yksittäisiä koralleja tai kopioikaa töistä palasia ja piilottakaa pitkin koulua. Kertokaa kuulutuksessa miksi korallit ovat tärkeitä ja miten niitä voi suojella. Julistakaa korallien etsintäkilpailu. Voittajille tikkarareita ja jotain muuta pientä kivaa.
PaTu on toteutettu ELY-keskuksen valtionavustuksen turvin
  Vantaa 2023-2024
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita